lördag 26 november 2011

"Spot and Tell - Älska gratisupplevelser" och "Kitchenwiz Så gott som klart"

I onsdags var jag inbjuden av Spot and Tell till en mycket intressant, god och lärorik Spotting hos KitchenWiz. SÅ GOTT SOM KLART

När vi kommit in genom dörren hos KitchenWiz blev vi bjudna på vin, rött, vitt eller om vi ville ha någon annan dryck, jag valde ett rött välsmakande vin eftersom vi hade åkt buss ner till Billdal där de har sitt kök.

Under tiden som vi sippade på det goda vinet berättade Helena Hamberger, som tillsammans med sin man Pär är skapare och ägare av Kitchenwiz Så gott som klart, om deras koncept som är,
en ny typ av middagstjänst som innebär att de förenklar din vardag genom att förbereda maten i sitt restaurangkök och du själv gör det allra sista.  

Så gott som klart är en prenumerationstjänst med 3 vällagade vardagsmiddagar. Du får god, varierad mat utan några tillsatser och tid över till annat.

Genom att förbereda vardagsmiddagen från grunden utan tillsatser eller konserveringsmedel höjer Kitchenwiz Så gott som klart, matnivån hemma. Du slipper planera, handla och lägga en massa tid på omständliga recept.

När Helena hade berättat klart fick vi smaka på alldeles färsk löjrom som var hämtad från Kalix. Löjrommen kunde man bara klämma ut en vecka per år.


Efter det att vi avsmakat den delikata löjrommen var det dax att beskåda några vackra fiskar som den här Hälleflundran

och denna vackert skimrande lax
och se hur ett proffs filear laxen och den som kände sig hågad fick gärna prova på, den enda som vågade sig på uppdraget med kniven, var han som var med för att tala om kött, själv ville jag inte prova för att jag och knivar är inte de allra bästa vänner.

Efter övningarna och lärdomarna bakom kulisserna var det så dags att provsmaka  på vecka 47s meny, här Rosmarin- och vitlöksmarinerat kycklingbröst med spenat- och pecorinorisoni samt rödvins-och svampsås.

 där var också Sesampanerad lax med "thai-remoulad", wokad kål och ris.

 och Moussaka

 med tomat- och paprikasallad samt tsatsiki

Samtliga rätter var mycket välsmakliga  men priset tog nog den sesampanerade laxen, saftig och fin den smälte riktigt i munnen.

Och vi fick inte bara uppleva en intressant, god och lärorik Spotting hos KitchenWiz. SÅ GOTT SOM KLART 

utan vi kommer att få prova på tre middagar som blir levererade till dörren i nästa vecka.
Jag kommer att följa upp den matupplevelsen i ett ytterligare blogginlägg.

Meny Vecka 48

Sherrymarinerad fläskytterfilé med potatis- och rotselleripuré, kummin- och svartvinbärsrödkål samt salviasås

Rimmad torsk med dragonsenapssås, syrade rödbetor och äpple samt vildris

Kalvfärsbiffar med tomat, oliver och kapris, pasta penne, citroncreme och ruccola

1 kommentar:

Monika sa...

WOW! Vad gott det ser ut! Kalixlöjrom är ju supergott och lax! Mums! :o)

Måste testa det där med sesamfrö på laxen nästa gång jag lagar det.

En fröjd för ögat att se någon som kan sin sak filéa fisk. Swich så är det gjort! Jag tar väldans god tid på mej när jag ska göra det :o)

Idag firar vi första advent. Vad tiden går snabbt! Har startat dagen med adventsfika med grannarna. Stormen Berit har dragit förbi, så sedan måste jag ut och ställa saker tillrätta ute. En hel del har blåst iväg med vinden.

Sedan kanske det blir en tur på julskyltningen nere i byn.

Ha en underbar första advent!

Kram

Monika